Угорщина та Чехія. МОЗ оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон

7484 0
Після повернення з «червоної» країни пройти обсервацію чи здати ПЛР-тест.
Фото: tripway.com

Фото: tripway.com

МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. Про це повідомили у Мінздоров’я.

Читайте також: Карантин не зупинив вірус. Що ми маємо з Covid-19 зараз

У червоній зоні залишилися Албанія, Болгарія, Чорногорія, Польща. У зелену зону перемістилися Угорщина, Словаччина, Чехія, Австрія, Грузія, Литва, Канада. У зеленій зоні залишається Єгипет, Туреччина та Хорватія.

Після повернення з «червоної» країни пройти обсервацію чи здати ПЛР-тест. До слова, зробити це платно можна у львівському аеропорту. Із повним актуальним списком країн обох зон можна ознайомитись за посиланням.

Додамо, що країною «червоної зони» вважають держави, де наявна одна з ознак:

  • кількість нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні;
  • приріст нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 у державі за останні 14 днів порівняно з попередніми 14 днями становить більш як 30 відсотків.

Після повернення з країн «зеленої зони» обсервація і самоізоляція не потрібні. З умовами в'їзду до різних країн можна ознайомитися на інтерактивній мапі МЗС. 

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Нагадаємо, що раніше, Кабінет міністрів дозволив відкрити з 15 червня пункти пропуску в міжнародних аеропортах України та в’їзд іноземців.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!