Угорщина закрила кордони для іноземців. Хто з українців має право на в'їзд

3047 0
Карантинні обмеження в Угорщині послабили у травні.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Із 1 вересня Угорщина закриває свої кордони для іноземців черех другу хвилю епідемії коронавірусу. Українці зможуть перетнути територію транзитом, якщо не мають ознак інфекції, надають згоду на перевірку наявності Covid-19 і мають всі необхідні документи. Про це заявили у посольстві України в Угорщині.

Перетнути територію можна за таких умов:

  • особа надає згоду пройти перевірку на наявність COVID-19 та не має ознак підозри на інфекцію;
  • особа відповідає всім вимогам для в’їзду, визначеним Кодексом Шенгенських кордонів (біометричний паспорт, віза, медична страховка, яка діє на території Європи, фінансове забезпечення);
  • у особи наявний документ, що підтверджує право на в’їзд у країну призначення (в залежності від вимог конкретної країни: дозвіл на проживання, робоча віза, бронювання готелю, документ на право власності нерухомості, результати тестів на вірус тощо), а також, за необхідності, документи, що підтверджують можливість в’їзду до інших транзитних країн (Румунія, Сербія, Хорватія, Словенія, Австрія, Словаччина)

Водночас право в’їзду безпосередньо в Угорщину мають громадяни України:

  • які є членами сім’ї громадян Угорщини
  • які мають дійсний дозвіл на постійне проживання в Угорщині та члени їх сімей
  • які мають дійсний дозвіл на тимчасове проживання в Угорщині, що дає право перебувати на території країни більше 90 днів
  • які є посадовими особами дипломатичної служби або прибувають в Угорщину з офіційним візитом
  • які є спортивними професіоналами та працюють в Угорщині

Читайте також: Туніс закрив кордони для українців

У інших випадках в’їзд в Угорщину для громадян України можливий лише після отримання дозволу угорської поліції. Зокрема, за наявності достатніх підстав (судовий процес, працевлаштування, лікування, навчання, похорон тощо). Для цього потрібно заповнити угорською або англійською мовою та подати електронну заявку, яка доступна за посиланням.

Відповідь надходить, як правило, протягом 48 годин. Усі громадяни України, які прибувають в Угорщину, обов’язково потрапляють до карантину на 14 днів. Звільнитися від карантину можливо на підставі результатів двох негативних тестів (виключно в Угорщині) на коронавірус з різницею видачі щонайменше у 48 годин. Результати іноземних тестів не розглядаються.

На українсько-угорському кордоні для в'їзду в Угорщину можна використати виключно пункти пропуску «Тиса», «Лужанка» та «Вілок», а для транзиту «Тиса» та «Лужанка».

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!