Ухилення від призову у Львові – рідкість

3295 0
Мобілізація у Львівській області відбувається згідно з планом. У військкомати приходять багато добровольців, у тому числі – переселенці зі східних областей України.
фото: segodnya.ua

фото: segodnya.ua

Мобілізація відбувається згідно з планами, а випадки ухилення від призову поодинокі. Існують певні труднощі з урахуванням військовозобов'язаних, які не завжди уточнюють своє місцезнаходження. Зокрема, це жителі області, які виїжджають на заробітки.

Щодо дозволів від військкоматів для виїзду за кордон, то нині військкомати таких дозволів потенційно мобілізованим не видають і не знають, як саме слід видавати ці документи, оскільки немає відповідної нормативної бази.

Читайте також: Хто з жінок потрапляє під мобілізацію

Однак військкомати передають на пункти пропуску на кордоні списки тих, хто підлягає мобілізації, щоб прикордонники повідомили, що такі громадяни планують виїхати за кордон, – інформує "Українська правда", посилаючись на слова Валерія Магаляса, головного спеціаліста відділу обліково-мобілізаційної роботи Львівського обласного військового комісаріату.

Читайте також: Все, що треба знати про мобілізацію. Поради юриста

Під час першої у 2015 році хвилі мобілізації у Львівській області планується призвати близько 3 тис. військовозобов'язаних. Більшість з них вже отримали повістки.

Як відомо, радник президента Юрій Бірюков обурився першими результатами виконання плану мобілізації, оприлюднивши дані, згідно з якими можна зробити висновок, що західні області України зривають мобілізацію.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!