Чергове повідомлення про замінування торгового центру у Львові не підтвердилося

1463 0
Учора, 29 грудня, із торгового центру «Роксолана», що площі Соборній евакуювали 750 людей.
Фото: патрульна поліція Львова

Фото: патрульна поліція Львова

У четвер, 29 грудня, о 17:50 вже укотре на електронну пошту Львівського обласного управління поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування будівлі торгового центру «Роксолана» на площі Соборній, 14 у Львові. Його перевіряли 31 працівник та 10 одиниць техніки підрозділів сил цивільного захисту, які евакуювали 750 людей – 450 працівників «Роксолани» та 300 відвідувачів.

Пошуки вибухівки були завершені в торговому центрі о 19:10 безрезультатно. Про це повідомили сьогодні, 30 грудня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, невідома особа погрожує, що евакуація з ТЦ «Роксолана» буде відбуватися щодня, аж до завершення Новорічних свят. Як повідомила Tvoemisto.tv PR-менеджер торгового центру Надія Кугук, після чергової евакуації зловмисник-псевдомінувальник почав шантажувати керівництво торгового центру. На електронну скриньку адміністрації надійшов лист з вимогою заплатити 200 BTC (bitcoin), що становить майже 180 000 $.

«Такі анонімні повідомлення про замінування і подальші перевірки щоразу паралізовуватимуть роботу торгового центру. Відвідувачі та персонал не можуть бути всередині, допоки приміщення не буде повністю перевірене», – прокоментувала Tvoemisto.tv речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська. Також у Нацполіції зазначають: пошук кіберзлочинців викликає труднощі через всеохопність інтернету.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!