Україна експортує зерно через Польщу та Румунію

947 0
Україна веде переговори з країнами Балтії про створення третього коридору для експорту продовольства.
ФОТО: UNSPLAH

ФОТО: UNSPLAH

Україна організувала два шляхи експорту зерна, через Румунію та Польщу. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік, передає Укрінформ.

Читайте також: Мільйони тонн зерна заблоковані у портах України. ООН попереджає про продовольчу кризу

Він заявив, що глобальна продовольча безпека знаходиться під загрозою, оскільки вторгнення росії в Україну зупинило експорт зерна Чорним морем, що спричинило масовий дефіцит та різке зростання цін.

За його словами, що Україна веде переговори з країнами Балтії про створення третього коридору для експорту продовольства.

«Ці маршрути не ідеальні, тому що вони створюють певне «пляшкове горло». Водночас ми робимо все можливе, щоб розвинути ці маршрути», – сказав він.

Нагадаємо, майже чотири з половиною мільйона тонн зерна заблоковані у портах України. Його неможливо експортувати через закриті морські шляхи на тлі російського військового вторгнення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!