Політична реклама

Україна контролюватиме якість харчових продуктів за зразком ЄС

1524 0
Через збільшення випадків отруєння та виявлення неякісної продукції харчування в Україні постало питання посилення системного контролю за продуктами харчування від виробництва до реалізації. У зв'язку з цим Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо утворення моделі продовольчого контролю за зразками Євросоюзу, повідомив голова Держветфітослужби України Іван Бісюк.

«За прикладом держав Євросоюзу Держветфітослужба України в повному обсязі зможе контролювати якість та безпечність продуктів харчування: від внесення органічних та мінеральних добрив у ґрунт, кормів тварин, моніторингу залишків пестицидів і ветеринарних препаратів у продукції тваринного походження і до переробки рослинницької та тваринницької сировини, належного постачання до споживача, контролюючи логістичні ланцюжки та реалізацію по всій території держави», - додав голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

За його словами, "реформа харчової галузі передбачає створення єдиного компетентного органу на основі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби".

"Проте це не означає, що відтепер лише ветеринарні лікарі мають контролювати продукти рослинного походження або спеціальне дієтичне та дитяче харчування. Саме з цією метою до штату державної служби Компетентного органу будуть переведені фахівці з інших структур", - зауважив Іван Бісюк.


Серед них будуть фахівці гігієни харчування, фітосанітарного напрямку, карантину та захисту рослин. Доти, поки новоутворений компетентний орган не буде здатен в повному обсязі перейняти всі функції, їх будуть виконувати спеціалісти санітарно-епідеміологічної служби, зазначив голова Держветфітосанслужби.
"Новоутворений компетентний орган збереже набутий досвід та стане прозорішим, як цього вимагає час та міжнародна спільнота", - йдеться в повідомленні Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що через такі нововведення в Україні у сфері котролю за безпекою та якістю харчових продуктів українського громадянина прирівняли до тварини. Також він сказав, що Росія може прикрити свої кордони для ввезення з України аграрної продукції через попередні спалахи холери та зміною контролера за якістю продуктів харчування.


Джерело: ZAXID.NET


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!