Україна може уникнути піку епідемії Covid-19

6307 0
Певна кількість українських пацієнтів переносять хворобу безсимптомно.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Україна в змозі уникнути піку епідемії Covid-19 – у разі дотримання всіх карантинних заходів. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: «Ми не віримо, що у батька був коронавірус». Історія родини, де більше ніхто не заразився

За його словами, ПЛР-тестування засвідчило, що певна кількість українських пацієнтів переносять COVID-19 безсимптомно. Більш достовірно це можна буде визначити, якщо будуть запроваджене ІФА-тестування.

МОЗ України пом’якшить карантин одразу після того, як складеться сприятлива для цього ситуація.

В Україні підтверджили 9 410 випадків Covid-19, з них 401 протягом останньої доби. Зокрема, хворобу підтвердили у 639 дітей та 1 843 медиків. На апараті штучної вентиляції легенів знаходиться 121 людина, у тому числі одна дитина та 7 медиків.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 239 людей, з них 132 чоловіки та 107 жінок. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (85%). 

Читайте також: «Якби сама не звернулася, то навіть би не дізналась». Як львів'янка одужала від коронавірусу

У Львові та на Львівщині підтвердили 371 випадок інфікування коронавірусом, з них 13 – летальні Про те, що робити, якщо ви захворіли на коронавірус – читайте у матеріалі Tvoemisto.tv Пережити епідемію.

Загалом 992 пацієнти вже одужали, з них 209 медпрацівників, – повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!