Україна може запровадити двотижневу самоізоляцію при в'їзді для невакцинованих

1846 0
Через «Дельта» штам Україна може вимагати від 7 до 14 днів самоізоляції при в'їзді до країни невакцинованих осіб.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Через погіршення ситуації з розповсюдженням штаму коронавірусу «Дельта» в Україні, Міністерство охорони здоров’я пропонує запровадити двотижневу самоізоляцію для всіх невакцинованих осіб, які перетинають кордон України. Про це йдеться у Telegram Офіса Президента.

Читайте також: Латвія, Естонія і Литва відкрили кордони для українців

Зокрема, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пропонує посилити контроль при перетині державного кордону у зв’язку зі зростанням в окремих регіонах світу та Європи випадків захворюваності на Covid-19, зокрема через штам «Дельта».

«Пропонується, що всі не вакциновані особи, які приїжджатимуть до України, повинні будуть пройти 14 днів самоізоляції, або сім днів, якщо після цього терміну отримають негативний ПЛР-тест. Українці до 18 років та особи, що виїхали з країни до набрання постановою чинності, звільнятимуться від самоізоляції», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов анонсував запровадження в Україні «більш жорсткого карантину». За його словами, нині у деяких країнах, особливо у тих, де відбулося Євро-2020, є спалах коронавірусу і тому РНБО занепокоєне. Через новий штам коронавірусу «Дельта» у Львові вже планували посилити карантинні обмеження. Зокрема, хотіли стежити за виконанням карантинних умов, як-от: дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, а також йшлося про збільшення темпів вакцинації від Covid-19 у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!