Україна направила позов проти Росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі

1539 0
Президент Зеленський вимагає притягнути Росію до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії.
фото: EADaily

фото: EADaily

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський сьогодні у своєму Твіттері.

«Вимагаємо притягнути Росію до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії. Просимо суд негайно наказати РФ припинити військові дії та призначити слухання вже наступного тижня», – йдеться в його повідомленні.

Читайте також: «Ця ніч буде дуже важкою. Доля України вирішується саме зараз», – президент Зеленський

connect_to_our_telegram_image

Нагадаємо, що вранці 27 лютого в Кремлі заявили, що російська делегація приїхала до Білорусі нібито для переговорів із Україною. Перед тим президент Зеленський 25 лютого також закликав сісти за стіл переговорів, аби зупинити загибель людей. Водночас, за його словами, Україна готова до переговорів із Росією у будь-якій країні, з території якої до нас не летять ракети, але не в Білорусі. Мінськ як можливий майданчик для переговорів обирала не Україна й не Білорусь, а керівництво Росії. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!