Україна не братиме участь у Євробаченні – 2019

3236 3
Троє фіналістів відмовилися від участі у міжнародному пісенному конкурсі.
ілюстративне фото: Суспільне

ілюстративне фото: Суспільне

Представник України не поїде на міжнародний конкурс «Євробачення» у Ізраїль. Про це повідомляє Суспільне.

«У ситуації, що склалася, дотримуючись закону про Суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації перебігу національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Святлослав Вакарчук виступить у Львові з камерним оркестром. Де купити квитки

23 лютого у Києві відбувся фінал національного відбору на «Євробачення-2019». За результатами голосування суддів та глядачів переможницею обрали співачку Maruv із піснею «Siren Song». Утім вона активно гастролює у Росії, а за умовами договору, Maruv на три місяці мала відмовитись від гостролей у РФ.

Спершу співачка заявила, що готова не виступати у країні-агресорі, але на неї чинять тиск, аби від України на Євробачення поїхала не вона. Також її обурили умови договору, який вона мала підписати. У результаті, Maruv на Євробачення-2019 не поїде, оскільки НСТУ та виконавиця не підписали відповідний договір.

Наступного дня від участі у конкурсі відмовились фіналісти нацвідбору гурт Freedom Jazz, а сьогодні про аналогічне рішення заявив гурт Kazka.

Читайте також: У Лос-Анджелесі роздали статуетки Оскар-2019. Повний перелік переможців

За правилами Суспільний мовник міг би обрати будь-якого виконавця не з переліку учасників Національного відбору, втім від такої альтернативи відмовились, «адже з повагою ставиться до вибору глядачів у Національному відборі»

Крім цього, суспільний мовник вважає за потрібне ініціювати діалог у форматі ток-шоу, форумів та обговорень за участі провідних експертів галузі для формулювання позиції України щодо цієї проблеми, а також напрацювати пропозиції до проекту закону України, який міг би врегулювати співпрацю українських артистів із державою-агресором у майбутньому.


Читайте також:
5 Березня, 2019 11:30
Марія
5 Березня, 2019 11:24
Марія
27 Лютого, 2019 18:50
Єврофан Мене одного тошнить від фрази:"адже з повагою ставиться до вибору глядачів у Національному відборі"?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!