Україна не братиме участі в G20, якщо там буде путін, – Зеленський

899 0
Саміт відбудеться 15-16 листопада в Індонезії.
Фото: ОП

Фото: ОП

Україна відмовиться від участі у саміті G-20, який пройде 15-16 листопада в Індонезії, якщо на ньому буде присутній президент росії володимир путін.

Джерело: Зеленський на спільному брифінгу з президенткою Греції Катериною Сакелларопулу, передає Укрінформ

«Не слідкую за участю інших в саміті G20. Позиція моя особиста і позиція України була в тому, що якщо лідер російської федерації буде брати участь, то Україна не буде брати. Подивимось, як буде в майбутньому», – сказав він.

Читайте також: Верховна Рада прийняла бюджет 2023

Він також зазначив, що під час сьогоднішньої телефонної розмови з президентом Індонезії Джоко Відодо Україна знову отримала запрошення на саміт G-20.

«У будь-якому випадку, ми сьогодні були знову запрошені. Ще раз подивимося – тут кілька днів залишилося», – додав він.

Зазначимо, наприкінці жовтня, виступаючи на Валдайському форумі, Володимир путін заявив, що не виключає можливість свого візиту на саміт G20 на Балі. 

Для довідки

G20, або Велика двадцятка, — це міжнародне політичне співтовариство, де керівники 20 країн обговорюють важливі питання економіки. До її складу входять Австралія, Велика Британія, США, Японія, Росія та інші країни.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!