В Гаазі немає заяви України щодо агресії РФ та рекорд Covid-19 у Львові. Головне за ніч і минулу добу

4684 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Lenta.ua

Фото: Lenta.ua

Басейни, річки та озера. МОЗ опублікувало умови роботи фітнес-центрів та басейнів під час карантину. Зокрема, забороняється використання багаторазових рушників (крім персональних рушників відвідувачів); поліграфічних матеріалів; функціонування спа-зон, масажних салонів, фітнес-барів, кулерів з водою, дитячих кімнат; проведення групових занять, які передбачають безпосередній фізичний контакт та для дітей віком до 12 років; одночасне використання багатофункціональних тренажерів кількома відвідувачами. Детальніше тут.

Вірусологиня Анна Мироненко вважає, що плавання у таких водоймах, як річка, озеро чи море не зашкодить здоров'ю. Щоб Covid-19 досяг такої концентрації у воді, щоб щось потрапило в легені – це малоймовірно.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині рекордна кількість хворих на коронавірус за добу – його виявили у 70 осіб (напередодні у 38-ох). Разом 1 513. Вилікувалося – 335 осіб, померло – 48. Область майже наблизилась до четвірки «лідерів».

Читайте також: Чому у Львові рекордна кількість хворих на Covid-19 і як це вплине на продовження карантину

70 нових хворих на Covid-19 в області пояснюють більш вузькою вибіркою тих, кого тестували. Якби таким чином обстеження проводили і раніше, то не виключено, що така кількість була б щодня.

У Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні почали експериментальне використання українського лікарського засобу «Біовен».

В Україні за добу виявлено 477 (напередодні 321) нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 22 382 пацієнтів. Одужало – 8 439 (444 за добу), померло від Covid-19 – 669 осіб (плюс 11).

Перелік антилідерів не змінився: Чернівецька область (3 201 – плюс 57 за добу), місто Київ (2 793 плюс 54), Рівненська (1 588 – плюс 74) та Київська (1 517 – плюс 43) області.

Пік захворювання на коронавірус в Україні минув й найближчим часом епідемія піде на спад. Так вважають у робочій групі з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу в Україні, Національної академії наук.

Читайте також: Львівські прокурори скерували справу стосовно Інни Свистун до суду

Літаки зі Львова. Ryanair скоротить кількість рейсів зі Львова після послаблення карантину. До Меммінгена літатимуть раз на тиждень з липня, тоді ж двічі на тиждень мають відновити польоти до Будапешта та Лондона, до Кракова та Варшави можна буде полетіти наприкінці жовтня. Продажі квитків на рейси до Дюссельдорфа та Познані не відкривали.

У аеропорту «Львів» імені Данила Галицького запустили регулярні вантажні перевезення до Франкфурта.

Україна не хоче покарати Росію. В Міжнародного кримінального суду, який розташований в Гаазі, немає юрисдикції щодо розслідування російської агресії проти України, оскільки Україна не дала на це свого дозволу. Для цього потрібно, щоб наша країна ратифікувала Римський статут, яким суд керується у своїй діяльності. Однак Україна цього досі не зробила.

У тексті заяви Верховної Ради до Міжнародного кримінального суду взагалі не йдеться про те, що Росія вчинила міжнародний злочин агресію. Україна просить суд у Гаазі розслідувати «скоєння вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» злочинів проти людяності та воєнних злочинів».

Читайте також: Із червня низка музеїв на Львівщині відновить роботу. Перелік

Зеленський – Шмигаль – Forbes. Президент Зеленський заявив, що економічних рішень для виходу з епідемії коронавірусу на сьогодні недостатньо.

А прем’єр Шмигаль вважає, що пандемія коронавірусу надала певний імпульс українським реформам, в першу чергу реформі охорони здоров’я.

Кабмін запускає нову будівельну інспекцію замість скандальної ДАБІ.

МОЗ не планує відновлювати Державну санітарно-епідеміологічну службу як окремий орган. Хіба що створить її у складі міністерства.

Рейтинг 100 найбагатших бізнесменів України за версією журналу Forbes очолив Рінат Ахметов з капіталом в 2,8 мільярда доларів. На другому місці – Віктор Пінчук з 1,4 млрд доларів, на третьому – експрезидент України Петро Порошенко (1,4 млрд доларів).

Читайте також: Цієї ночі на Львівщині запрацюють п’ять пунктів пропуску. Перелік

«ПриватБанк» – ДБР – Онищенко.  «ПриватБанк» надав державній виконавчій службі докази підробки документів, за якими були відкриті провадження про стягнення з банку на користь братів Суркісів 250 млн доларів.

ДБР провело понад 20 обшуків у службових приміщеннях Державної податкової служби України у місті Києві, Львівській та Донецькій областях. За попередніми підрахунками сума збитків понад 45 млн гривень.

У Німеччині відмовили надати політичний притулок українському екснардепу Онищенку, якого у нас підозрюють в організації «газових схем».

Велика Британія – США – Іспанія – РФ. У посольстві Британії знову кажуть, що Україна обмежує виїзд своїх громадян за кордон.

США передадуть Україні два патрульних катери, озброєні 30-міліметровими гарматами з дистанційним управлінням та іншу військову техніку на суму 125 млн доларів.

В Іспанії другу добу поспіль підтверджено всього один летальний випадок, спричинений ускладненнями від коронавірусу.

Читайте такожПодалі від міста. Куди поїхати на вихідні зі Львова

За добу в РФ від коронавірусу померли 174 людини. Цей показник повторив рекорд 26 травня.

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив, що літо буде спекотним, а температура почне підвищуватися в перших числах червня. Чекаємо. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!