Безвіз із ЄС не надасть українцям права вільного в'їзду до Латинської Америки та Азії. Оновлено

3150 1
Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу "1+1" повідомив про скасування візового режиму для громадян України у поїздках до десятків країн Азії та Латинської Америки.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Інтерв’ю глави держави опубліковане на сайті телеканалу 1+1. Порошенко заявив, що одночасно із вступом в дію безвізу з країнами Європейського союзу візові вимоги знімуть також держави за межами європейського континенту. "Більше 35 країн Латинської Америки, Азії, які зв’язані з Євросоюзом угодами про безвізовий режим, автоматично будуть надавати українцям право подорожі до (відповідних країн) Латинської Америки та Азії", – заявив він.

Як інформує Європейська правда, ця інформація не відповідає дійсності.

Угоди про скасування візового режиму, за якими ЄС узгодив взаємне скасування віз із низкою держав за межами європейського континенту, не передбачає автоматичного скасування ними віз для третіх держав, в тому числі України.

Більше того, нещодавно МЗС у відповідь на журналістський запит видання "Новинарня" надало офіційне роз’яснення про те, що початок роботи безвізового режиму не передбачатиме скасування віз у неєвропейські держави, це буде можливим лише в разі успішних переговорів України з даними державами  про взаємне скасування віз. "Новинарня" надала ЄП скріншот відповіді МЗС, у міністерстві також підтвердили, що надавали таке роз’яснення.

Читайте також: Усе, що треба знати про перетин кордону після прийняття безвізу. Інструкція

Нагадаємо, 11-го травня Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.

 

 


Читайте також:
12 Травня, 2017 18:19
Вітер в гаю Латинська Америка для українців вже давно майже вся безвізова
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!