Україна отримає додаткову артилерію з Франції

998 0
Україна отримає артилерійські установки Caesar, а також додаткову бронетехніку.
Фото: defence.ua

Фото: defence.ua

Франція надасть Україні ще шість самохідних артилерійських установок Caesar. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон після саміту НАТО в Мадриді, пише «Європейська правда». 

«Союзники виконують свої обов’язки. Франція дуже швидко доставить 6 додаткових гармат Caesar, а також бронетехніку для захисту від жорстокої агресії росії», — сказав він.

Читайте також: Канада передасть україні 39 сучасних бронемашин

Він заявив, що росія не має виграти війну в Україні, бо це ставить під загрозу безпеку Європи загалом. Також, він відкинув звинувачення росії у тому, що війна була реакцією на агресивну поведінку НАТО.

Президент Франції наголосив, що союзники «одностайно вирішили посилити нашу економічну та військову підтримку України».

Зазначимо, що Франція вже передала Україні 12 САУ Caesar, які можуть запускати 155 мм снаряди на відстані 40 кілометрів зі швидкістю від шести до восьми пострілів за хвилину.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!