Україна отримає ще понад 10 тисяч антен Starlink

786 0
З початку повномасштабної війни Україна отримала близько 22 тис. антен Starlink.
Фото: forbes

Фото: forbes

Україна уклала угоду з компанією Ілона Маска про отримання додаткових антен Starlink - більше 10 тисяч антен будуть відправлені в Україну в найближчі місяці.

Джерело: віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю Bloomberg.

«SpaceX і Маск швидко реагують на проблеми і допомагають нам», – сказав міністр, додавши, що спілкувався з Маском безпосередньо.

Читайте також: Ілон Маск вирішив продовжити фінансування Starlink в Україні

За словами міністра, з початку повномасштабної війни Україна отримала близько 22 тис. антен Starlink. 

«Альтернативи супутниковому звʼязку немає», – наголосив він.

За словами віцепремʼєра, уряди кількох країн ЄС готові допомогти з фінансування контракту.

«Наразі всі фінансові питання вирішені», – сказав Федоров, додавши, що навесні Україні потрібно буде знайти додаткове фінансування. У нас є багато Starlinks, але ключовим моментом є те, що ми отримали згоду на ще одну поставку, яка буде використовуватися для стабілізації зв'язку в критичних ситуаціях», – додав міністр.

Нагадаємо, 14 жовтня компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. У листі компанія Маска заявила, що «більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше». Вони закликали Пентагон взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink, яка, за твердженням SpaceX, коштуватиме понад 120 млн доларів до кінця року і може обходитися у близько 400 млн доларів протягом наступних 12 місяців. Після чого, керівник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що компанія продовжить безкоштовно забезпечувати супутниковий зв’язок Starlink в Україні. 

Зазначимо,вперше Україна отримала супутниковий зв’язок Starlink від компанії Ілона Маска 28 лютого. Крім того, Ілон Макс планував збудувати в Україні після війни наземну станцію Starlink, щоб якість супутникового інтернету у наших містах була кращою. В кінці березня Львівщина також отримала перші станції супутникового зв’язку. Відтак на період дії воєнного стану використовувати термінали Starlink можуть усі громадяни України, органи влади та підприємства всіх форм власності. Також в Україні зареєстрували Starlink як представництво компанії Spacex.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!