Україна отримає від НАТО посилений пакет підтримки

1081 0
В Альянсі також обіцяють допомагати підтримувати Україну під час повоєнного відновлення та реформ.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

29 червня, лідери країн НАТО на саміті в Мадриді погодились продовжувати й нарощувати політичну та практичну підтримку України. Про це повідомляє Громадське.

Читайте також: ЄС схвалив виділення Україні 9 млрд євро фінансової допомоги

У декларації саміту зазначено, що спільно з Україною Альянс ухвалив рішення про надання посиленого пакета підтримки. Він, зокрема, передбачає надання нелетального оборонного обладнання та покращення кіберзахисту, а також у довгостроковій перспективі — модернізацію оборонного сектора України для його сумісності зі стандартами НАТО. В Альянсі також обіцяють допомагати підтримувати Україну під час повоєнного відновлення та реформ. 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками ранкового засідання запевнив, що Альянс продовжуватиме надавати військову та фінансову підтримку Україні стільки, скільки потрібно.

Читайте також: США оголосили про новий пакет військової допомоги для України

Зазначимо, що на саміті до лідерів країн-членів НАТО у відеоформаті звернувся також президент України Володимир Зеленський. Він закликав їх збільшити постачання сучасної артилерії та систем протиракетної оборони й наголосив, що НАТО має знайти для України місце у спільному безпековому просторі.

«Я можу сказати, що нам потрібно: нам потрібні гарантії безпеки, і ви маєте знайти Україні місце у спільному безпечному просторі. Або достатньо екстреної допомоги для перемоги України, або відкладена війна росії з вами», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, лідери країн НАТО на саміті у Мадриді 29-30 червня мають узгодити рішення про збільшення кількості військ високої готовності до понад 300 тисяч. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!