Сьогодні Україна отримає від США рекордних 3 мільярди доларів допомоги

694 0
Гроші надійдуть у формі безповоротного гранту.
Боєприпаси та зброя у літаку. 2022 рік. Фото: Міноборони США

Боєприпаси та зброя у літаку. 2022 рік. Фото: Міноборони США

Україна у День Незалежності отримає від США 3 млрд доларів США до державного бюджету у формі безповоротного гранту.  Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко у Фейсбуку.

«Сьогодні ми не тільки відзначаємо 31-у річницю Незалежності, але й маємо її відстоювати в умовах повномасштабної війни. І у мене немає сумнівів, що наша боротьба завершиться перемогою над агресором! У цей день є позитивні новини з фінансового фронту. Сьогодні отримаємо від Сполучених Штатів 3 млрд дол США до державного бюджету у формі безповоротного гранту. Кошти надійдуть через механізм Світового Банку», – написав міністр.

Читайте також: США готують передати україні 10 дронів-камікадзе

Зазначимо, що у новому пакеті українці отримають системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари.

Як писало напередодні видання The Associated Press з посиланням на американських посадовців, що новий тримільярдний пакет допомоги відрізнятиметься від більшості попередніх, адже нове фінансування буде здебільшого спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньострокову та довгострокову оборону. 

Нагадаємо, США нададуть Україні безпілотники-розвідники та вперше захищені від мін транспортні засоби в рамках нового пакета військової допомоги. Його оцінюють у 775 мільйонів доларів. Зокрема, у нього увійдуть 15 розвідувальних безпілотників Scan Eagle, 40 автомобілів із протимінним захистом та близько 1000 протитанкових комплексів Javelin, додатковий боєзапас для систем HIMARS, які раніше надали Києву, 16 гаубиць. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!