Україна отримає від США системи протиповітряної оборони Patriot

2218 0
Сучасні американські ППО передбачено у новому пакеті допомоги на 40 млрд.
Фото: frontnews.eu

Фото: frontnews.eu

У схваленому напередодні пакеті допомоги від США на суму 40 млрд доларів передбачено передачу Україні сучасних американських систем протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомляє видання The Washington Post , пише Європейська правда.

«Законопроєкт, схвалений у четвер 86 ​​голосами проти 11, передбачає загальну військову допомогу у розмірі 20 мільярдів доларів, яка, як очікується, профінансує передачу передових систем озброєння, таких як ЗРК Patriot та далекобійна артилерія», – йдеться у матеріалі WP.

Читайте також: США призначили нового посла в Україні

Зазначається, що до законопроєкту також включено понад 8 мільярдів доларів у вигляді загальної економічної підтримки України, майже 5 мільярдів доларів у вигляді глобальної продовольчої допомоги для вирішення потенційної нестачі продовольства та понад 1 мільярд доларів у вигляді сукупної підтримки біженців.

Ще до початку вторгнення Україна неодноразово просила США про надання систем Patriot, а після 24 лютого 2022 року цей запит став одним з основних разом з потребою у літаках та танках. Проте досі це прохання України не реалізовано.

Більшість членів Сенату США 19 травня остаточно підтримали виділення допомоги Україні на суму майже 40 мільярдів доларів. Законопроєкт ще має підписати президент Джо Байден.

Нагадаємо, у США ухвалили закон про ленд-ліз для України. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляє, що закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання озброєння, транспорту, продовольства та допомоги Україні зі США. Така допомога дозволить українцям вибити російську армію з української території.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!