Україна отримає з Китаю 10 млн тестів на коронавірус

2069 0
Доставити тести обіцяють у всі регіони.
Фото: vynohradivnews

Фото: vynohradivnews

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна отримала першу партію експрес-тестів для виявлення коронавірусу від інституту НАНУ та очікує ще 10 млн тестів з Китаю. Про це він сказав у своєму відеозверненні сьогодні, 20 березня.

Читайте також: Коронавірус та карантин в Україні. Оперативна інформація в один клік

«Ми отримали першу партію експрес-тестів, виготовлену Інститутом молекулярної біології Національної академії наук України. Я дякую нашим вченим, нашим фахівцям за те, що в короткі терміни змогли це зробити», – сказав він.

За словами президента, у найближчі два дні Україну з Китаю мають прибути:
  • 10 млн високоточних лабораторних тестів, які будуть розподілені по Україні;
  • 10 апаратів штучної вентиляції легень;
  • 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки;
  • 100 тис. масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції;
  • 400 тис. експрес-тестів;
  • 10 тис. літрів дезінфекційної рідини.

Президент розповів, що за останні п’ять днів в Україну повернули понад 50 тисяч українських громадян. На 20 березня заплановані 42 авіарейси, які доставлять ще 8 тисяч українців.

Також Зеленський доручив представникам місцевої влади по всій країні збільшити кількість громадського транспорту, аби забезпечити режим не більше 10-20 пасажирів у транспорті. 

Додамо, що 20 березня з України в Китай вилетів військовий вантажний літак ІЛ 76, що відправився по медичний вантаж, необхідний для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19, наступного тижня полетить наступний літак.

Читайте вдома: Хто і коли має носити медичну маску та від чого вона захищає

Нагадаємо, що в Україні офіційно підтвердили 26 випадків захворювання на коронавірус, із яких три – летальні. Ще дві українки померли в Італії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!