Україна отримала 35 млн доларів від Світового банку на боротьбу з Сovid-19

1792 0
Їх витратять на обладнання та допомогу медзакладам.
Фото: РБК

Фото: РБК

Україна залучила додаткових кредитних 135 млн доларів від Світового банку, 35 з яких мають спрямувати на боротьбу з коронавіруною інфекцією. Про це під час щоденного брифінгу МОЗ повідомив міністр Максим Степанов.

За його словами, 20 млн доларів витратять на закупівлю матеріалів та обладнання для боротьби з covid-19, а ще 15 скерують на додаткове фінансування медичних закладів для забезпечення виявлення та лікування випадків коронавірусної інфекції.

Читайте також: Про вихід з карантину говорити рано: в Україні за добу майже 400 випадків коронавірусу

Окрім того, каже міністр, є домовленість із Європейським інвестиційним банком про використання додаткових кредитних коштів на закупівлю апаратів ШВЛ. Ідеться про 838 апаратів.

Максим Степанов додав, що сьогодні, 15 квітня, відбудеться засідання уряду, на якому, серед іншого, розглянуть кілька нормативних актів, що стосуються забезпечення лікарськими засобами, забезпечення медпрацівників зарплатою та інші.

Як повідомляв Максим Степанов учора, уряд планує внести препарат «Плаквеніл» у програму «Доступні ліки», щоб за допомогою електронних рецептів контролювати його обіг. Препарат необхідний для хворих на системний червоний вовчак, а у лікуванні коронавірусу його можна використовувати лише експериментально.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!