Україна отримала експериментальний препарат для лікування COVID-19

3931 0
За даними МОЗ, «Плаквеніл» зараз єдиний препарат, в якому є активна речовина, що безпосередньо впливає на лікування при коронавірусі.
Фото: Конкурент

Фото: Конкурент

Міністерство охорони здоров'я отримало три тисячі упаковок препарату «Плаквеніл» для лікування інфікованих коронавірусом. Нині буде підписаний наказ на відповідний договір і це відразу поїде по регіонах.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє Українська правда.

За його словами, компанія Sanofi передала фізично препарат лише 2 квітня.

«У нас вже готовий відповідний розподіл. Передали три тисячі упаковок. 2250 упаковок роз'їдуться по всіх областях. 750 упаковок залишається в Києві для швидкого реагування. Завтра (3 квітня) буде підписаний наказ на відповідний договір і це відразу поїде по регіонах», – сказав він.

Читайте також: Сидіть вдома – це не грип. Медик лікарні у США про роботу під час пандемії коронавірусу

За словами міністра, «Плаквеніл» зараз єдиний препарат, в якому є активна речовина, що безпосередньо впливає на лікування при коронавірусі.

Він також додав, що є домовленості з іншими компаніями на постачання аналогічних препаратів. Зокрема, на наступному тижні готуються отримати препарати для лікування 20 тисяч пацієнтів.

Але найголовніше, за словами Степанова, що в Україні вже є підписаний протокол лікування, тому що «раніше лікарі не були нічим не озброєні».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!