Україна отримала один мільярд євро фінансової допомоги від ЄС

873 0
Сума надійшла з пакета допомоги розміром у 9 мільярдів євро.
ФОТО: CAPITAL.UA

ФОТО: CAPITAL.UA

Європейський союз надав Україні у повному обсязі перший транш у розмірі один мільярд євро нової екстреної макрофінансової допомоги. Про це повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає Економічна правда.

«Ці кошти допоможуть Україні задовольнити свої нагальні фінансові потреби після неспровокованої та невиправданої агресії з боку росії. Мільярд євро зміцнить Україну на вирішальному етапі», – сказала голова Європейської комісії.

Читайте також: Рада ЄС погодила п'ятий транш військової допомоги Україні

Зазначимо, сума надійшла з пакета допомоги розміром у 9 мільярдів євро, який ще у травні запропонувала виділити Україні Європейська комісія. У понеділок, 1 серпня, на рахунок Національного банку надійшла перша половина мільярдного траншу від Європейського союзу, у вівторок очікується друга.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу 12 липня підтримала виділення 1 млрд євро макрофінансової допомоги для України на підтримку економіки в умовах війни. 

Додамо, що Європейський союз виділив Україні гуманітарну допомогу в розмірі 205 млн євро. Гроші підуть на створення тимчасових містечок для людей, які втратили свій дім під час воєнних дій та на гуманітарну допомогу для людей на окупованих територіях.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!