Україна отримала перші 200 тисяч ПЛР-тестів власного виробництва

1865 0
Виробництво українських ПЛР-тестів триває, і вони також розподілятимуться між установами.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

В Україні розпочалося виробництво ПЛР-тестів, і перша партія обсягом 200 тисяч одиниць відправляється у регіони. Про це повідомив секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко, – йдеться на сайті Офісу президента.

За словами секретаря Координаційної ради, наступного тижня очікується ще майже 400 тисяч таких тестів. Виробництво українських ПЛР-тестів триває, і вони також розподілятимуться між установами.

Читайте також: Як у Львові виявляють потенційних хворих на коронавірус

Кирило Тимошенко також повідомив, що днями до України з Китаю прибула велика партія засобів захисту для лікарів, Міністерства внутрішніх справ, Держприкордонслужби, Збройних сил. Це понад 360 тисяч респіраторів, понад 100 тисяч костюмів біозахисту, а також 800 тисяч реагентів для проведення ПЛР-тестів. За словами секретаря Координаційної ради, цих засобів вистачить на найближчі 3-4 тижні.

«Але закупівлі не закінчуються, і цими вихідними ми отримаємо ще одну партію», – зазначив Кирило Тимошенко.

Крім того, Міністерство охорони здоров’я закуповує засоби індивідуального захисту.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!