Україна отримала перші артилерійські установки Gepard від Німеччини

994 0
Також ЗСУ отримали декілька тисяч боєприпасів до них.
Фото: ЗСУ GEPARD

Фото: ЗСУ GEPARD

Німеччина почала поставку зенітних самохідних артилерійських установок Gepard в Україну.  Про це в ефірі єдиного телемарафону в понеділок розповів міністр оборони Олексій Резніков.

«Сьогодні офіційно зайшли три перших Gepard. Це зенітно-ракетні комплекси, до яких нам передані десятки тисяч набоїв. Ми очікуємо перших 15 Gepard. Три сьогодні заїхали в Україну. Вони сьогодні вже в розпорядженні Збройних сил України», — сказав він. 

Читайте також: Німеччина передала 80 пікапів для українських бійців

Він також висловив сподівання, що Україна згодом зможе отримати німецькі танки Leopard.

«Певно, ми розпочнемо з однієї з дружніх країн, в яких є танки Leopard, які готові нам передати. Це європейські країни», — каже міністр.

Він зазначив, що спершу планують отримати декілька десятків танків та використати їх для навчання українських військових. Найімовірніше, як розповів міністр, це відбуватиметься в одній із Балтійських країн.

Додамо, що Німеччина передасть Україні найновіший зенітно-ракетний комплекс для протиповітряної оборони, який ще не надійшов на озброєння Бундесверу.

Довідково

Gepard — зенітна самохідна установка, яка призначена для прикриття сухопутних військ та знищення повітряних цілей. Може стріляти зі швидкістю до 1000 пострілів за хвилину.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!