Україна отримала перші чотири гаубиці Zuzana 2

1123 0
Гаубиця може завдавати ударів на відстань до 40 км.
Фото: DMD Group

Фото: DMD Group

У суботу, 13 серпня, міністр оборони Словаччини Ярослав Над підтвердив, що перші чотири гаубиці Zuzana вже перебувають на озброєнні Збройних сил України. Про це він написав у Twitter.

«Словаччина допомагає захистити життя невинних українців! Раді підтвердити, що перші чотири гаубиці Zuzana вже перебувають у Збройних силах України і готові до розгортання для захисту від російських агресорів», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Словаччина передасть Україні винищувачі МіГ-29

Зазначимо, раніше міністр заявляв, що Словаччина передасть Україні вісім самохідних артилерійських установок Zuzana 2, які мають калібр 155 мм. Гаубиця може завдавати ударів на відстань до 40 км. 

Нагадаємо, з початку російсько-української війни союзники України передали нам десятки тонн вибухівки, сотні тисяч тонн патронів та одиниць захисного спорядження, тисячі приладів нічного бачення та засобів радіоелектронної боротьби. Крім того – тисячі одиниць важкого озброєння – танків, РСЗВ, гаубиць, та ракет. Tvoemisto.tv зробило добірку озброєння, яке Україна отримала від партнерів. Детальніше читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!