Україна отримала від партнерів 10% зброї, про яку просила

1178 0
На полі бою в день Україна витрачає близько 5-6 тисяч артилерійських снарядів, а росія витрачає в 10 разів більше.
Фото: Цензор нет

Фото: Цензор нет

Західні партнери наразі передали Україні близько 10% озброєнь, про які просила Україна. Про це повідомила в ефірі національного телемарафону заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Радіо Свобода.

«Яких би зусиль не докладала Україна на сьогодні, якою б професійною не була наша армія, без допомоги західних партнерів ми не зможемо виграти цю війну. Від того, що Україна заявляла, що нам потрібно, ми на сьогодні маємо приблизно 10%», – розповіла вона.

Читайте також: У жовтні Україна може отримати найновішу німецьку систему ППО

За її словами, на полі бою в день Україна витрачає близько 5-6 тисяч артилерійських снарядів, а росія витрачає в 10 разів більше. 

Вона наголосила, що Захід має прискорити надання допомоги. Київ очікує від засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», запланованого на 15 червня в Брюсселі, озвучення чітких часових рамок щодо надання допомоги.

«Дійсно зараз треба ставити питання, щоб були встановлені чіткі терміни, бо кожен день зволікання – це фактично життя українських воїнів, це життя українських людей – цивільного населення, це зруйновані українські міста, і, зрештою, це, як ми бачимо вже зараз, – тимчасово окуповані території. І тому, на жаль, ми не можемо чекати дуже довго, бо ситуація – дуже складна. І ми очікуємо на те, що наші західні партнери не просто зголосяться допомагати, як це вже є зараз, а й будуть чіткі рамки часу, й це будуть найближчі терміни, і це буде саме та допомога, якої потребує Україна», – зазначила заступниця міністра оборони.

Читайте також: Україна отримає від Британії РСЗВ, яка влучає в ціль на відстані до 80 км

Вона додала, що росія докладає всіх зусиль, щоб зривати ці постачання.

Нагадаємо, 1 червня, президент США Джо Байден оголосив про новий пакет допомоги в галузі безпеки для України, який включає передові реактивні системи залпового вогню. За його словами, допомогу надають, щоб Україна могла дати відсіч російській агресії та посилити свої позиції на переговорах.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!