Україна отримала від США зенітно-ракетні системи NASAMS

1021 0
За словами Зеленського, ракетних систем недостатньо для того, щоб захистити цивільну інфраструктуру України.
Фото: ukrmilitary.com

Фото: ukrmilitary.com

Україна отримала від США зенітно-ракетні системи NASAMS. Про це у інтерв'ю CBS News повідомив президент Володимир Зеленський, пише НВ.

Глава держави подякував американському президенту Джо Байдену та Конгресу США за системи протиповітряної оборони, але, за словами Зеленського, цього і «близько не достатньо» для того, щоб захистити цивільну інфраструктуру України: школи лікарні, університети, будинки.

Читайте також: США замовили для України дрони-камікадзе Switchblade 600

Президент закликав США проявити лідерство і надати Києву більше ППО.

«Навіщо нам це потрібно? Нам потрібна безпека для того, щоб привабити наших українців повертатися додому. Якщо буде безпечно, вони приїдуть, оселяться, працюватимуть тут і будуть платити податки. І тоді не матимемо дефіциту у $5 мільярдів у нашому бюджеті», сказав він.

За його словами, зараз Штати дають Києву гроші для підтримки бюджету й можливості воювати. Проте, переконаний Зеленський, якщо українці повернуться, вони працюватимуть в Україні  «і тоді Сполученим Штатам не потрібно буде продовжувати надавати нам цю підтримку».

«Вибачте, що я використовую це висловлювання про війну, але це буде win-win для всіх. Для США це буде значна економія, а для нас це буде можливість зробити нашу територію безпечною для населення» сказав президент.

Читайте також: Україна вразила понад 400 російських цілей системами Himars

Для довідки

NASAMS — норвезько-американська система ППО. У затвердженому США 24 серпня новому пакеті військової допомоги передбачано виділення шести установок, що допоможуть в обороні повітряного простору.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден схвалив черговий пакет військової допомоги для Збройних Сил України на суму 600 мільйонів доларів. Він міститиме боєприпаси, прилади нічного бачення, системи HIMARS, а також артилерійські снаряди. Всього США виділили Україні військову допомогу на суму 15,8 мільярда доларів.
 
Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!