Україна переходить на електронні лікарняні

1156 0
До 31 серпня працюватиме перехідна модель впровадження е-лікарняних.
Фото: vsim.ua

Фото: vsim.ua

Із червня по серпень медичні заклади зможуть формувати як електронні лікарняні, так і видавати паперові листи непрацездатності, а вже з 1 вересня відбудеться повний перехід на електронну систему формування таких висновків. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у Фейсбуку.

«Україна переходить на Е-лікарняні. Повний перехід усіх медичних закладів країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 01 вересня 2021 року. До 31 серпня працюватиме перехідна модель впровадження е-лікарняних», – написав він.

Читайте також: Стало відомо, які медзаклади на Львівщині продовжать лікувати хворих із Covid-19

За словами міністра, це означає, що з червня по серпень медичні заклади будуть формувати, як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати паперові листки непрацездатності. Рішення про вид документу, який видається пацієнту для підтвердження його факту тимчасової непрацездатності прийматиме лікар.

Наразі наказ, який регулюватиме це питання, підписаний і вже пройшов експертизу Мін'юсту.

Нагадамо, в березні в МОЗ заявили, що розробка електронних листів непрацездатності або лікарняних наближається до завершення, їх уже тестують. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!