Політична реклама

Україна перестала закуповувати яловичину і баранину у європейських виробників

1173 0
Україна тимчасово перестала купувати яловичину і баранину у європейських виробників. Цей крок викликаний тим, що в Німеччині, Бельгії, Франції, Великій Британії та Нідерландах зафіксовано спалахи захворювання тварин, що викликаються вірусом Шмалленберг, який вражає велику і дрібну рогату худобу.

Думки з приводу небезпеки цього вірусу розділилися. Так, європейські медики запевняють, що нове захворювання для людини не небезпечне. А дослідники з Голландії обережно говорять, що можливість зараження людини вірусом Шмалленберг не виключена. При цьому симптоми хвороби можуть бути різними – від легкої нудоти , до лихоманки та інтоксикації", - повідомляє видання.

"Вітчизняні експерти вважають заборону на ввезення м'яса із зони ризику цілком обґрунтованою. Тим більше, що сьогодні для України цей крок не критичний, адже поки експорт яловичини за обсягом у нас перевищує імпорт. При цьому низка учасників ринку не виключають, що зниження імпорту позначиться на якості українських м'ясопродуктів", - пише Комсомольская правда.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд c 1 лютого тимчасово заборонив ввезення до Росії великої рогатої худоби та отриманого від неї генетичного матеріалу з Німеччини, Нідерландів, Бельгії і Франції.

Джерело: "Корреспондент.net"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!