Україна підписала «транспортний безвіз» з ЄС

1700 0
Відтепер Україна та ЄС звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 29 червня, Україна підписала угоду про лібералізацію автомобільних перевезень з ЄС. Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Читайте також: Рада повернула мита на розмитнення авто

Тепер українські перевізники не повинні мати дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень в держави ЄС, що дозволяє уникнути зупинки експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску.

Перемовини про укладання цієї угоди розпочалися ще восени минулого року, але з урахуванням складної логістичної ситуації в Україні, зумовленої блокадою морських портів та пошкодженням транспортної інфраструктури, ЄС значно прискорив процес узгодження угоди.

Крім того, угодою передбачаються заходи зі спрощення визнання водійських документів. Відтепер Україна та ЄС звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Зазначимо, термін угоди складає 1 рік з можливістю пролонгації, а тимчасово набирає чинності уже відсьогодні. На постійній основі угода запрацює після завершення усіх ратифікаційних процедур.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів запропонував повернути мита на ввезені в Україну авто для власного користування ще 30 травня. 

Читайте також: З чергами розібрались, або чому не варто відновлювати мито на авто

Зазначимо, що у квітні в пільговому режимі в Україну ввезли понад 19 тисяч автомобілів, що спричинило проблеми для ввезення гумдопомоги. З 25 квітня розмитнити автівку для власних потреб з країн Євросоюзу за нульового мита можна лише на шести пунктах пропуску, бо через черги на кордоні не могли проїхати гуманітарні вантажі. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!