Україна підписала угоду про безвізовий режим з островами у Карибському морі

4870 0
Україна домовилась з острівною державою Сент-Кіттс і Невіс в Карибському басейні про скасування візових вимог.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

Підписання відбулося під час зустрічі міністрів 22 вересня в рамках 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Про це йдеться в «Твіттері» місії України при ООН, повідомляє УНІАН.

«Міністр закордонних справ Павло Клімкін і міністр закордонних справ Сент-Кітса і Невіса Марк Брентлі підписали угоду про скасування віз», — сказано у повідомленні.

Як зазначає прес-служба МЗС України, положеннями угоди передбачається, що громадяни України та громадяни Федерації Святого Кристофера (Сент-Кіттса) й Невіса, які користуються дійсними проїзними документами, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати строком до 90 днів без віз на територіях, відповідно Сент-Кіттс і Невісу та України. 

Реалізація положень угоди сприятиме розвитку двосторонніх відносин між двома країнами, інтенсифікації контактів в соціально-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах.

Читайте також: Єврокомісар: у жовтні українцям мають скасувати візи до ЄС

У ході зазначеної зустрічі сторони також обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва і можливі шляхи посилення співпраці між Україною та Сент-Кіттсом і Невісом.

 Сент-Кіттс і Невіс - федеративна держава з населенням близько 55 тисяч осіб, розташована на двох островах в східній частині Карибського моря.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!