Україна починає працювати з членами НАТО щодо вступу, – Зеленський

1634 0
Україна підписала з Чеською Республікою Спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи.
Фото: Пресслужба ОП

Фото: Пресслужба ОП

У своєму зверненні 31 жовтня Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна вже розпочала працювати з членами НАТО щодо вступу. Першим кроком стало підписання з Прем’єр-міністром Чеської Республіки Спільної декларації щодо євроатлантичної перспективи.

Джерело: пресслужба Офісу Президента

В Офісі Президента зазначили, що документ визначає пріоритетні напрями у співпраці між Україною та Чехією в межах стратегічного курсу нашої держави на набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору. З підписанням цього документа зафіксовано підтримку чеською стороною перспективи набуття Україною членства в НАТО. В декларації також йдеться й про те, що Чеська Республіка має намір продовжити надання Україні потужної військової, технічної, оборонної та гуманітарної підтримки.

«Ми зафіксували цією декларацією, що посилюватимемо співпрацю, щоб забезпечити стандарти НАТО в Україні. Чехія підтвердила, що підтримує нашу державу в тому, щоб ми стали повноправним членом Альянсу щойно дозволять умови», – підкреслив Зеленський.

Він також додав, що це перший документ, який підписує Україна з метою прискорення євроатлантичної інтеграції.

Нагадаємо, що раніше Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг оголосив, що Україна отримає від НАТО засоби для боротьби з безпілотниками для захисту від атак росії на цивільну інфраструктуру.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!