Україна показала найкращий результат у своїй історії на Всесвітніх іграх

1244 0
На змаганнях наші спортсмени завоювали 45 медалей, з яких одразу 16 золотих, та фінішували на третьому місці у медальному заліку.
Фото: спортивний комітет україни/каратисти-медалісти Всесвітніх ігор-2022

Фото: спортивний комітет україни/каратисти-медалісти Всесвітніх ігор-2022

Уперше збірна України фінішувала у топ-3 медального заліку Всесвітніх ігор-2022. На основних змагання для неолімпійських видів спорту, що тривали упродовж десяти днів у американському Бірмінгемі, розіграли 223 комплекти медалей, а усього на подіум підіймалися спортсмени з 73-х різних країн. 

Як повідомляє Суспільне. Спорт, Національну збірну представили на Всесвітніх іграх-2022 у складі команди в понад сто атлетів, і Україні вдалося показати найкращий виступ у своїй історії на цих змаганнях. Так, на змаганнях наші спортсмени завоювали 45 медалей, з яких одразу 16 золотих, та фінішували на третьому місці у медальному заліку. Усі ці показники – найкращі для України.

Читайте також: Український спортсмен увійшов до фіналу Олімпіади

Найбільші рекорди, встановлені Україною на Всесвітніх іграх-2022:

  • уперше Україна фінішувала у топ-3 медального заліку: 3 місце (попередній найкращий результат – 5 місце).
  • рекорд за медалями – 45 нагород виграли українці (попередній рекорд – 29).
  • рекорд за «золотом» – 16 золотих медалей здобули українці (попередній рекорд – 10).
  • Україна фінішувала на третьому місці за кількістю виграних медалей – 45 (більше в Італії – 49 та Німеччини – 47).

Україна виграла окремий медальний залік у паверліфтингу та муай-таї. А загалом українці завоювали медалі в 13 видах спорту. Це не найбільший показник серед країн на Всесвітніх іграх-2022: Франція виграла нагороди у 20 видах спорту.

Україна також суттєво покращила свої позиції у медальному заліку за всю історію Всесвітніх ігор. До старту змагань 2022 року Україна йшла на 13-місці з 40 золотими медалями. Після фінішу Всесвітніх ігор-2022 Україна піднялася на дев'яте місце, обійшла Нідерланди, Республіку Корею, Швецію та Іспанію.

Читайте також: Львівський орієнтувальник на чемпіонаті світу вибору три медалі 

Нагадаємо, що серед львівських спортсменів зуміли кваліфікуватись до фіналу та зайняти четверте місце змішана пара майстрів спорту України Богдана Іваника та Анастасії Семенович з Дрогобича. Вибороти срібну медаль у перші дні змагань вдалось львівському каратисту Станіславу Горуні, чемпіону Всесвітніх ігор-2017 та бронзовому призеру Олімпійських ігор-2020. А титулована четвірка львівських спортивних акробатів Святослав Кукурудз, Юрій Пуш, Юрій Савка та Тарас Яруш вибороли бронзу на Всесвітніх іграх.

Для довідки

Всесвітні ігри — міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. Проводяться з 1981 року з періодичністю один раз в 4 роки, з 2001 року проходять під патронатом Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!