Україна посіла перше місце в Європі в галузі IT-аутсорсингу. Львів - третій серед українських міст

2493 0
Україна посіла перше місце в Європі у галузі IT-аутсорсингу, що представляє собою передачу робіт з підтримки, обслуговування та модернізації ІТ-інфраструктури в руки спеціалізованих компаній, які займаються програмуванням, створенням сайтів, розробкою, супроводом програмного забезпечення та обслуговуванням техніки. При цьому обсяг експорту Україною програмного забезпечення становить 2,5 мільярда доларів, а найбільшою країною-партнером для нас залишається США

Про це пише УНІАН з посиланням на IT Outsoursing News.

"Україна стала першою країною в Європі в галузі IT-аутсорсингу і розробки програмного забезпечення", - йдеться в повідомленні.

При цьому найпопулярнішим містом для відкриття науково-дослідних центрів є Київ, в якому їх сконцентровано більше половини. Слідом за Києвом за рівнем популярності йдуть Дніпропетровськ, Львів, Одеса, Харків і Вінниця.

Важливо, що Сполучені Штати Америки залишаються найбільшим партнером України для спільної науково-дослідної діяльності (близько 45%), за якими слідують країни ЄС та Ізраїлю

   Читайте також: На ІТ-конференції в США буде окрема українська секція. Як потрапити?

Зазначається, що на сьогоднішній день в Україні налічується близько 100 тисяч IT-фахівців, кількість яких може збільшитися вдвічі протягом наступних 4 років.

"Україна має найбільше і найбільш швидко зростаючу кількість IT-фахівців в Європі; очікується, що її IT-інженерна робоча сила до 2020 року зросте майже вдвічі - до 200 тисяч", - повідомляє IT Outsoursing News.

Згідно з повідомленням, в Україні працює понад 100 науково-дослідних (R&D) центрів таких світових високотехнологічних компаній, як Cisco, Oracle, Rakuten, Samsung.

За даними IT Outsoursing News, обсяг експорту українського програмного забезпечення до 2015 року сягнув щонайменше 2,5 мільярда доларів. При цьому близько 80% послуг надаються клієнтам зі США.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!