«Україна поверне ключові території до кінця року, буде успішний контрнаступ», − Волкер

1897 0
За його словами, взимку може бути пауза, але вона піде не на користь росії.
Курт Волкер

Курт Волкер

До кінця року Україна проведе успішний контрнаступ. Такий прогноз озвучив у інтерв'ю Європейській правді колишній спецпредставник Держдепартаменту США з України Курт Волкер, передає Liga.net.

За його словами, Україна поверне «деякі ключові території» внаслідок успішного контрнаступу.

«Наступного року ми побачимо подальші спроби України вибити росіян зі своєї землі, напевно, теж, до певної міри, успішні. Водночас зима вплине на українську армію, але також вона впливатиме на російську армію, а вона зараз надто розтягнута. Вона далі від своєї землі, їхнім військовим буде складніше отримувати постачання їжі, палива, зброї», – зауважує дипломат.

Читайте також: Білорусь анонсувала спільні військові навчання ППО із росією

Волкер заявляє, що складна зима для російської армії створить можливості для України вже взимку, а навесні росіяни будуть виснажені.

«Тому я не говорив би, що відвойоване станом на осінь є межею України. Так, напевно, взимку буде пауза, але вона піде не на користь росії», – резюмував він.

Нагадаємо, за добу 8 серпня українські воїни ліквідували 300 російських окупантів та 6 ворожих танків. Втрати армії рф від початку повномасштабної війни сягнули близько 42640 вояків. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Донецькому напрямках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!