Україна продала маски в Іспанію. На митниці кажуть – усе законно

4964 0
Маски вивезли з України ще до заборони на їх експорт.
скрін-шот із відео

скрін-шот із відео

Іспанія отримала респіраторні маски виробництва України. Відповідний сюжет з’явився на іспанському телеканалі RTVE.

Читайте також: Хто і коли має носити медичну маску та від чого вона захищає

У кадрі під час розвантаження з'являється продукція з України. На упаковках зазначено найменування українською мовою та назву фірми-виробника. На коробках вказана дата виготовлення – 29.02.2020.

Натомість, за словами голови Держмитслужби Максима Нефьодова, Маски ввезли туди ще до заборони урядом експорту медичних товарів та лікарських засобів.

«В Іспанію засоби захисту надійшли 3 та 7 березня відповідно. А Кабмін заборонив експорт медичних товарів та лікарських засобів, зокрема респіраторів, 11 березня 2020 року», – написав на своїй сторінці у Фейсбук голова митниці та пояснив, що Україна є традиційним експортером такої продукції. Торгівля йшла раніше, аж до погіршення ситуації із короновірусом і заборони експорту.

Фірма Buk зареєстрована у Харкові та виготовляє респіратори й фільтри до них.

У Держмитслужбі кажуть, що після заборони з України намагалися вивезти 260 тис. масок.

Читайте також: В Україні – дефіцит медичних масок через коронавірус

Нагадаємо, раніше через пункти пропуску «Шегині – Медика» та «Рава-Руська – Гребенне» намагалися перевезти близько 40 тис. медичних масок, а згодом ще 50 тис.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!