Україна розраховує на отримання від партнерів бойової авіації вслід за танками

704 0
Резніков сподівається на зобов'язання від партнерів в питанні літаків вже в найближчі два тижні.
Олексій Резніков / Фото: Міноборони України

Олексій Резніков / Фото: Міноборони України

Україна розраховує на отримання від партнерів авіації вслід за бойовими танками, тому сподівається на зобов'язання від партнерів в питанні літаків вже в найближчі два тижні. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю CBC.

Він зазначив, що бойова авіація від партнерів може «змінити правила гри у боротьбі з росією».

«Я написав список побажань Санті, і в цьому списку залишаються винищувачі, інші бойові літаки та далекобійні ракети, які допоможуть вражати склади палива та боєприпасів росіян та їх пункти управління», – сказав він.

Читайте також: США передадуть Україні танки ABRAMS на 400 мільйонів доларів

Додамо, що Резніков сподівається, що «найближчі два тижні обговорень з європейськими та північноамериканськими союзниками щодо військової авіації приведуть до відповідних зобов’язань». Також він звернув увагу, що з початком війни українцям почала надходити така військова техніка, якої Україна колись і не мала. Зокрема, протитанкова та зенітна зброя, а також артилерія великої дальності та системи ППО.

«Для мене все, що неможливо сьогодні [буде] можливим завтра», – сказав він.

Міністр визнав, що потрібен час, щоб отримати танки та навчити екіпаж використовувати їх, але висловив сподівання, що вони будуть готові до весняної кампанії, до березня.

Нагадуємо, що міністр оборони Олексій Резніков заявив, що навесні Україні слід готуватися до нового наступу росіян з районів, які вона вже окупувала на півдні і сході. Міністр вважає, що росія може намагатися зібрати «сили, боєприпаси і зброю» для наступу з районів, які вона вже окупувала на півдні і сході. Україні, тим часом, потрібен час для перегрупування та переозброєння, поки вона чекає на постачання західної зброї.

Олена Шумик

_______________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!