«Україна щодня отримує нову Небесну сотню», – Глава УГКЦ

1752 0
Щодня на фронті гине від 50 до 100 українських військовослужбовців, а кількість загиблих цивільних в десятки разів більша.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

Війна щодня в Україні приносить велику кількість жертв. Ворог застосовує тактику випаленої землі, тотально винищуючи наші міста, села, вбиваючи населення. Щодня на фронті гине від 50 до 100 українських військовослужбовців, а кількість загиблих цивільних в десятки разів більша. Отже, щодня Україна отримує нову небесну сотню. Про це на 89-й день під час свого щоденного звернення зазначив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Читайте також: Папа Франциск зустрівся з дружинами захисників Маріуполя

Величезних втрат несе і наш ворог. Різні аналітичні видання, які стежать за подіями в Україні, стверджують, що за неповних три місяці війни в Україні росіяни мають більше втрат, ніж Радянський Союз за дев’ять років війни в Афганістані.

За словами Блаженнішого Святослава, сьогодні українці, як ніхто, бачать, що війна – це страшний злочин, чинячи який, людина втрачає Божу подобу і людську гідність.

Український схід від Харківщини, Луганщини та Донеччини до півня Запорізької області та Херсонщини є у вогні. Ворог нещадно обстрілює все, що досягає своєю зброєю. Активним ракетним обстрілам вчора та цієї ночі були піддані також центральні області України, зокрема Житомирщина.

«Україна стоїть. Україна бореться. Україна успішно обороняється. Україна молиться», – наголосив Предстоятель.

Також Глава Церкви згадав про дорадження до гріха. За його словами, злочини, гріхи спочатку зароджуються в умі й серці особи. Перш ніж війна виходить на поле бою, вона виникає в уяві та розумі людей через людиноненависницькі теорії, ідеології.

«Кожен, хто їх розвиває, хто навіює сучасній людині ненависть до іншої людини, хто дораджує до гріха  – засіює смерть у душі тих, хто потім стає злочинцем, беручи до рук зброю, щоб убивати мирних людей», – наголосив Глава Церкви.

Нагадаємо, що у Ватикані розглядають запрошення Папи Римського відвідати Україну та обирають час, коли візит був би якомога результативним. Питання поїздки Понтифіка до України є одним з найважливіших на порядку денному. Очікують, що збалансоване рішення щодо дати візиту у Ватикані приймуть через один-два тижні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!