Україна сподівається отримати вакцину проти Covid-19 зі США «в режимі тестування»

1169 0
Про це Максим Степанов веде перемовини із тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Україна звернулася до США з проханням розглянути її як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин проти Covid-19 «в режимі тестування та використання у надзвичайних ситуаціях». Про це ввечері 7 грудня повідомила  пресслужба МОЗ. 

Очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що веде перемовини із тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін про включення України в перелік потенційно пріоритетних кандидатів на отримання вакцини за програмою використання під час надзвичайних ситуацій/ біотехногенних катастроф. «Адже Україна знаходиться у надскладних умовах через російську агресію на Сході нашої країни», – зазначив він.

Читайте також: Коли епідемія коронавірусу піде на спад. Прогноз лікаря-інфекціоніста

Також він нагадав, що наприкінці першого-на початку другого кварталу 2021-го року Україна отримає вакцину у рамках ініціативи COVAX. Наприкінці минулого тижня міністр підписав відповідні технічні документи з альянсом GAVI. «Згідно цієї ініціативи ми розраховуємо на отримання близько 8 млн доз вакцини проти Covid-19», – зазначив Максим Степанов.

Додамо, Велика Британія сьогодні, у вівторок 8 грудня першою з країн Заходу розпочинає програму масової вакцинації населення від коронавірусу. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!