Україна спростила візовий режим для 27 країн: перелік

3009 0
Кабінет міністрів України спротив можливість отримання віз для в’їзду в Україну та транзит через територію нашої держави для жителів ще 27 країн.
viza.vn.ua

viza.vn.ua

Про це йдеться в постанові Кабміну №145 «Про внесення змін до Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію».

Так розширюється перелік країн, громадяни яких можуть оформити візи без пред'явлення до дипломатичних представництв та консульських установ України запрошень встановленого зразка, та країн, громадяни яких можуть оформити туристичні візи у пункті пропуску через державний кордон України за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Зокрема, проектом передбачається встановити, що короткострокові візи громадянам Австралії, Республіки Албанія, Королівства Бахрейн, Республіки Гватемала, Держави Катар, Держави Кувейт, Малайзії, Мексиканських Сполучених Штатів, Нової Зеландії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Султанату Оман, Королівства Саудівська Аравія, Республіки Сінгапур та Турецької Республіки оформлюватимуться без необхідності пред'явлення до дипломатичних представництв та консульських установ України запрошень встановленого зразка.

А для громадян Австралії, Антигуа і Барбуди, Співдружності Багамських островів, Барбадосу, Республіки Маврикій, Нової Зеландії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Республіки Палау, Республіки Ель Сальвадор, Республіки Сейшельські Острови, Федерації Сент-Кіттс і Невіс, Республіки Тринідад і Тобаго та Турецької Республіки з метою туризму можуть бути оформлені у пункті пропуску через державний кордон за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

В Уряді сподіваються, що прийняття постанови позитивно вплине на зростання туристичних потоків в Україну.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!