Україна створить запас пального на кілька місяців, – ОП

1212 0
Обсяги імпорту збільшили у 5 разів порівняно з показником, який був півтора місяця тому.
Photo by Dawn McDonald on Unsplash

Photo by Dawn McDonald on Unsplash

Україна створить запас пального на кілька місяців уперед, який російські окупанти не зможуть знищити. Про це заявив у відеозверненні заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

Читайте також: Яка ситуація з пальним на Львівщині

«Буде створений додатковий стратегічний запас, який неможливо буде розбомбити та зруйнувати, і який забезпечить стабільність і наявність нафтопродуктів на найближчі місяці вперед», – сказав чиновник.

Він зазначив, що обсяги імпорту збільшили у 5 разів порівняно з показником, який був півтора місяця тому. Обсяги імпорту фактично відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизелю на заправках.

«Сьогодні в країну вже фактично заїжджає достатньо бензину та дизеля, щоби покривати щоденну потребу громадян, тому я прошу всіх громадян України зберігати спокій», – зазначив він.

Читайте також: Проблему з пальним можна вирішити, – експерт

Нагадаємо, що АЗС підвищили ціни на пальне. Раніше уряд підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензин на 40%, щоб запобігти дефіциту на автозаправних станціях. Поки на автозаправних станціях діють обмеження на пальне, зокрема бензин і дизпаливо відпускають з лімітом у 20 літрів, а автогаз наразі без обмежень. Наразі на ринку діють кілька обмежень: 20 л на одну автівку в разі заправки автомобіля бензином або дизелем, автогаз відпускається без обмежень, а також 20 л пального на один автомобіль, а в якій конфігурації – 10 л бензину плюс 10 л газу чи дизельне пальне/газ, –  обирає водій, керуючись наявністю певного виду пального на АЗК.

Як вирішити проблему із пальним, читайте у розмові з експертом.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!