Україна та Литва запровадили режим відкритого неба

2032 0
Державна авіаційна служба України домовилася з Міністерством транспорту і комунікацій Литви про повне зняття обмежень у повітряному сполученні між країнами.

Відтепер між Україною і Литвою відсутні будь-які обмеження щодо кількості призначених перевізників, пунктів вильоту/прильоту і рейсів, повідомляє interfax.com.ua.

Варто зазначити, що зі Львова до Вільнюса авіаперевезення здійснюють такі авіалінії як «Lufthansa», «Austrian Airlines», «LOT» та «МАУ».

Нагадаємо, цьогоріч у  березні Італія відкрила небо для українських літаків і фактично зняла обмеження щодо частот і кількості перевізників.

Як відомо, наразі залишається заблокованим питання відкритого неба між Україною і Європейським Союзом. Однак, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявляв, що затримка в підписанні не пов'язана з Україною. «Причина одна — стара територіальна суперечка двох європейських країн. Поки Великобританія і Іспанія не домовляться про статус Гібралтару, підписання Угоди буде відкладатися», — сказав міністр.

Читайте також: WizzAir може відновити рейси зі Львова

Додамо, 14 січня Україна і США стали повноцінними партнерами у відкритому небі.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!