Україна та Польща домовились спростити перетин кордону між країнами

2017 0
У червні розпочнеться пілотна програма, спрямована на збільшення спільних контрольно-пропускних постів на ПП Корчова − Краковець.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Польща та Україна домовилися про наступні кроки для спрощення перетину кордону між країнами. Про це йдеться у спільній заяві країн за підсумками засідання україно-польських міжурядових консультацій 1 червня. 

«Домовилися активізувати співпрацю з метою підвищення ефективності функціонування пунктів пропуску на українсько-польській ділянці державного кордону. Для цього була створена українсько-польська робоча група, а в червні розпочнеться пілотна програма, спрямована на різке збільшення спільних контрольно-пропускних постів на прикордонному переході Корчова − Краковець», − сказано у заяві. 

Сторони домовилися про кроки, які необхідно зробити для якнайшвидшого підписання угоди між Україною та Польщею про посилене співробітництво контролюючих органів на кордоні, зокрема щодо контролю в спільних пунктах пропуску. 

Читайте також: Україна проходить через критичну фазу війни, – Резніков 

Крім того, країни акцентували на важливості тимчасового призупинення імпортних мит на весь український експорт до ЄС. Водночас українська сторона погодилася не вводити жодних обмежувальних заходів щодо імпорту з Польщі та зобов’язалася співпрацювати з польською стосовно зняття обмежень на імпорт товарів з Польщі в Україну. Йдеться, в тому числі, про сільськогосподарську продукцію. 

Нагадаємо, що цьогоріч у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» на кордоні з Польщею розпочнуть будівництво пішого переходу. Натомість модернізацію ще двох пунктів на Львівщині поки призупинили через воєнний стан. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!