Україна та Польща домовилися про зміни в роботі пункту пропуску «Грушів - Будомеж»

4118 0
Сьогодні, 29 березня, на українсько-польському кордоні у пункті пропуску «Грушів-Будомеж» відбулась прикордонно-представницька зустріч за участі представників митних служб обох сторін.
Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Під час зустрічі було обговорено низку питань двосторонньої співпраці.  Зокрема  розглянули можливість проведення експерименту в пункті пропуску «Грушів - Будомеж» щодо спрощеного порядку оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які є у власності, або під керуванням Громадян України, що зобов’язані згідно з українським законодавством в режимі транзиту перетинати державний кордон кожні 5 діб в зоні діяльності одієї митниці та 10 діб – у зоні діяльності  двох митних органів. Також у зв’язку із збільшенням пасажиро-транспортного потоку представники контрольних служб на кордоні розглянули можливість відкриття додаткових смуг руху та встановлення  нових робочих місць у цьому пункті перетину.

За результатами зустрічі Польська сторона звернеться до Головного коменданта Прикордонної Варти про прийняття рішення щодо запровадження представлених українською стороною пропозицій стосовно спрощеного порядку оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Також дійшли згоди стосовно того, що у передсвяткові та святкові дні з 20 квітня по 10 травня цього року в рамках експерименту буде виділено додаткові смуги руху та робочі місця у пункті пропуску «Грушів-Будомеж». Водночас у такий спосіб пройде апробація пропуску громадян на час Апостольської подорожі Папи Франциска до Польщі, яка триватиме від 27 до 31 липня 2016 року та відбуватиметься з нагоди Всесвітнього Дня Молоді у Кракові та святкування 1050-річчя Хрещення Польщі.

За даними прес-служби ГУ ДФС у Львівській області

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!