Україна та Польща таки продовжили роботу пішохідного пункту пропуску

1711 0
Учора, 29-го грудня, після обговорення питання прикордонні відомства України та Польщі погодили продовження роботи пілотного проекту пішохідного пункту пропуску «Угринів - Долгобичув» на півроку, незважаючи на звернення польського воєводи щодо необхідності припинення експерименту.
фото: zik.ua

фото: zik.ua

Пропуск осіб у пішому порядку у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Угринів – Долгобичув» працює з липня 2015-го року у тестовому режимі. Відтепер його роботу подовжать ще на півроку – до 30 червня 2017-го року, - інформує Державна прикордонна служба України.

Читайте також: Як відслідковувати черги на кордоні з Польщею онлайн. Інструкція

За даними польських прикордонних і митних служб, в основному мандрівники користувалися адаптованою смугою руху та закрити пішохідними доріжками, щоб пришвидшити процес перетину кордону: приїжджали до пункту пропуску транспортом, залишали його, проходили через пішохідний пункт пропуску та продовжували свою подорож автомобілем, що чекав на іншій стороні.

Нагадаємо, 28-го грудня 2016-го року польські ЗМІ повідомили про закриття пішохідного пункту «Угринів-Долгобичув». Люблінський воєвода пояснив, що зупинити пілотний проект пішохідного пункту пропуску необхідно, щоб повністю використовувати інфраструктуру пункту. Це дозволить знизити навантаження на прилеглих пунктах перетину кордону, а також значно скоротити черги автобусів. Крім того, за його словами, тимчасовий тестовий режим не гарантує безпеку мандрівників, перешкоджає запобіганню незаконного перетину і дезорганізує прикордонний рух в проході.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!