Україна цієї ночі перейшла на літній час

1663 0
О 3 ночі стрілки годинника перевели на годину вперед – на 4:00.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

29 березня о 3 годині ночі українці перевели стрілку годинника на 1 годину вперед. Таким чином було здійснено перехід на літній час.

Перехід на літній час відбувається в Україні понад 20 років згідно з постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України».

«Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад», – йдеться у документі.

Читайте також: В Україні зросла кількість хворих на коронавірус. Ще одна людина померла

Переведення стрілки годинника наближає адміністративний час до сонячного.

Зазначається, що практика переведення годинників була введена для того, щоб заощаджувати електроенергію, але з розвитком технологій вся економія звелася до мінімальних 1-3%. У багатьох країнах від такої практики відмовилися. В Україні теж намагалися її скасувати, але осі це не було реалізовано.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!