Україна увійшла до десятки лідерів Європи за продажами електромобілів

2412 0
Ринок електромобілів в Україні за шість місяців зріс у 2,5 рази . Усього за півроку було продано 192 нових електромобілі.

Як йдеться у повідомленні видання «Автоцентр», за результатами першого півріччя 2016 року Україна увійшла в десятку лідерів Європи за продажами електромобілів. 

Усього за півроку було продано 192 нових електромобілі, тоді як минулого року, за аналогічний період, – лише 72 одиниці. Цей показник вищий, ніж у  Польщі та Росії, і в 2,2 рази більший, ніж в Естонії, Латвії та Литві разом узятих. Найвища частка електромобілів на ринку в Норвегії – 15%. Вище за Україну в рейтингу також розташувалися Швейцарія Австрія, Франція, Нідерланди і Швеція.

Читайте також: Львівські електромобілі : півстоліття історії 

Також зазначено, що електромобілі складають 0,7% всіх нових автомобілів, проданих в 2016 році. Саме за цим показником Україна й потрапила в європейський ТОП-10.

Ріст продажів електромобілів в Україні пояснюють сприятливими умовами – скасуванням акцизу на них з 2016 року. Лідерами ринку електромобілів в Україні є Nissan Leaf (142 проданих машин) і Tesla Model S (20 машин). 

Опублікувала Олена Ільків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!