Україна увійшла у топ-50 інноваційних економік світу за даними Bloomberg

2162 0
Американська аналітична компанія Bloomberg оприлюднила свій рейтинг інноваційних економік світу. В топ-50 цього рейтингу потрапила і Україна.
Фото: louisfoong.com

Фото: louisfoong.com

У першій п’ятірці рейтингу з інноваційних економік крім Південної Кореї Німеччина, Швеція, Японія і Швейцарія, пише FINANCE.UA з посиланням на агентство Bloomberg.

Південна Корея лідирує в рейтингу, набравши 91,31 пункту. Такий результат країна досягла завдяки отриманню високих оцінок відразу за кількома критеріями оцінювання. Друге місце у Німеччини (85,54 пункту), третє – Швеції (85,21). На четвертому місці опинилася Японія (85,07), замикає топ-5 Швейцарія (84,96).

Індекс розраховувався на основі семи оцінок – витрат на інновації та дослідження, продуктивність, ефективність, концентрацію досліджень, дослідників і високотехнологічних компаній, реєстрацію патентів. У топ-10 рейтингу – Сінгапур, Фінляндія, США (восьме місце), Данія і Франція. Друга в світі за величиною економіка Китаю – 21-е. Росія зайняла 12-е місце, опинившись між Ізраїлем (11-е) і Австрією (13-е).

Україна посіла 41 місце в рейтингу (набравши 56,77 пунктів), а замкнув список Топ-50 Казахстан.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!