Україна увійшла в ТОП-25 найпривабливіших країн у сфері аутсорсингу

3118 0
Україна з 2014 року піднялася із 41-го на 24-те місце в глобальному рейтингу аутсорсингової привабливості (Global Services Location Index, GSLI), що включає 55 країн – про це йдеться у звіті американської консалтингової компанії A.T.Kearney.
фото: watcher.com.uа

фото: watcher.com.uа

У дослідженні сказано, що збільшення політичних ризиків в Україні, які також впливають на позицію країни в рейтингу GSLI, було частково компенсовано за рахунок впровадження урядом реформ, які підвищили конкурентоспроможність країни. «Країна піднялася на 17 позицій у рейтингу GSLI, оскільки знецінення валюти призвело до значного поліпшення її позицій у показнику компенсаційних витрат. Також підвищилася конкурентоспроможність країни за показниками податкових і адміністративних витрат», – пише Інтерфакс-Україна з посиланням на A.T.Kearney.

Україна стала третьою країною за найбільшим зростанням у рейтингу після Колумбії, яка піднялась одразу на 23 позиції і посіла 20-те місце та Туреччини, яка посіла 21-й рядок у рейтингу (+18).

Трійка лідерів рейтингу залишилася незмінною з 2014 року: на першому місці Індія, на другому – Китай, на третьому – Малайзія. Бразилія в 2016 році піднялася на чотири позиції в рейтингу GSLI і помінялася місцями з Мексикою, яка посіла восьме місце. На п’ятому, шостому і сьомому місцях, як і раніше, залишилися Індонезія, Таїланд і Філіппіни. Замикають десятку країн-лідерів рейтингу GSLI у 2016 році Чилі, що піднялася з 13-го до дев’ятого місця, і Польща, що піднялася на одну позицію, – до 10-го місця.

Читайте також: 5 фактів, завдяки яким Львів став ІТ-столицею України

Найбільше зниження позицій у рейтингу GSLI в 2016 році продемонстрували ОАЕ – країна втратила 18 позицій і опинилася на 37-му місці. Йорданія втратила 15 позицій і посіла 35-й рядок рейтингу. Словаччина та Іспанія також поступилися по 14 позицій і посіли 49-те і 46-те місця.

Читайте також: Чому Львів не ІТ столиця і чи має шанси нею стати? Погляд ззовні

A.T.Kearney складає глобальний рейтинг аутсорсингової привабливості країн GSLI кожні два роки, починаючи з 2004-го. До рейтингу 2016 року включені чотири нові країни – Кенія, Тринідад, Перу та Нова Зеландія, що замикає його. Аутсорсинговий потенціал кожної з країн оцінюється за трьома показниками – фінансової привабливості, кваліфікованості та доступності необхідних працівників на ринку праці, а також наявності сприятливого бізнес-середовища для ведення аутсорсингових операцій.

Джерело: Watcher

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!