Україна веде переговори з росією про обмін полонених за формулою «всіх на всіх»

797 0
Обмін 21 вересня відкрив нові можливості для проведення наступних обмінів полоненими.
Фото: REUTERS/Maksim Levin

Фото: REUTERS/Maksim Levin

Україна продовжує працювати над обмінами полонених. Із росією ведуть перемовини щодо обміну «всіх на всіх». Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов під час зустрічі з представниками родин захисників України у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомляє LB.ua.

Буданов зауважив, що обмін 21 вересня відкрив нові можливості для проведення наступних обмінів полоненими. Під час зустрічі йшлося про прикордонників, морських піхотинців, військових моряків, нацгвардійців, розвідників, військових – як рядових, так і офіцерів, строковиків, котрих захопили в полон російські окупанти. 

Читайте також: Україна обміняла полонених. Серед звільнених – захисники Маріуполя

Також учасники зустрічі говорили про звільнення тих, кого згідно з Женевськими конвенціями у світі вважають некомбатантами. Це українські медики та, наприклад, музиканти оркестру морської піхоти. Як зазначили в пресслужбі Координаційного штабу, триває робота над створенням карток військовополонених. Це особисті сторінки, на яких родичам буде легше відстежувати всі зміни статусу військовополоненого. 

Нагадаємо, 21 вересня Україна провела черговий обмін полоненими, в результаті якого деякі захисники Азовсталі повернулися додому. Було звільнено 215 українських військових. За інформацією патронатної служби Азову, ще майже 800 азовців перебуває у російському полоні, серед них – понад 40 жінок, є і вагітні.

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!